Köp förmånligare biljetter här!
+1 Nådendal

Vem skapade
Muminvärlden?

Tove Jansson skapade muminfigurerna, men Dennis Livson (1946–2013) var mannen bakom Muminvärlden och Muminanimationerna.

Livson, som föddes i Helsingfors, var en mångsidig yrkesman och företagare som målmedvetet började genomföra sin vision om att skapa barnprogram med pedagogiska mål på 1980-talet. Den animerade Muminserien omfattade sammanlagt 104 avsnitt och skapades i samarbete med Tove Janssons bror, Lars Jansson.

Livsons idé om att skapa en Mumin-temapark fick vind i seglen i början av 1990-talet. Efter att Tove Jansson godkänt planen öppnades den första och enda Muminvärlden i Nådendal 1993, på ön Kailo. Dennis Livson verkade som konstnärlig ledare på Muminvärlden Ab. Hans två söner är fortfarande medlemmar i styrelsen.

Muminfilosofin grundar sig på en mängd fina värderingar: familjefokus, vänlighet, respekt för naturen och andra människor, äventyrslust och säkerhet. Dessa värderingar återspeglas i Muminvärlden och all dess verksamhet. I Muminvärlden kan du förutom med Mumintrollen även bekanta dig med den äkta skärgårdsnaturen och ön Kailo skapar utmärkta förutsättningar för njutningsfull barnkultur tillsammans med familjen.

Köp förmånligare biljetter här!
Cxense Display