Muumimamma ja Muumipappa kahvilla.

Ankomst

Muminvärlden finns i Nådendal på Finlands sydvästra kust, 16 km från Åbo och cirka 180 kilometer från Helsingfors. På vilket sätt anländer ni? Välj nedan så får du direkt ankomstanvisningar.

Kör först mot Åbo och följ sedan skyltarna till Nådendal och Muminparkeringen. Muminvärldens parkeringsplats finns cirka 2 km från Muminvärlden, vid infartsleden till Nådendal. Om du använder navigatorn, ange adressen Tuulensuunkatu 12, Nådendal. Parkeringen i Muminparkeringen avsedd för besökare i Muminvärlden kostar 17 €/dag och köpt på förhand i webbutiken 15 €/dag. Du kan betala parkeringen med både kontanter och kort – också Parkman och Easypark godkänns. Priset inkluderar bussresan från gamla staden i Nådendal och tillbaka. Muminbussarna trafikerar hela sommaren under Muminvärldens öppettider. Muminön finns på några hundra meters avstånd från hållplatsen. Kom ihåg att Muminvärldens parkeringsavgift endast gäller på Muminparkeringen, inte på andra parkeringsområden i Nådendal.

Till ruttsökning »

Turbussarna till Åbo Du hittar de turbussar som trafikerar till Åbo här. De lokala bussarna Åbo–Nådendal Du kommer också från Åbo till Nådendal med turbussarna 6 och 7, som trafikerar med cirka femton minuters intervaller. Bussarna avgår i närheten av Åbo salutorg. Du hittar tidtabellerna på adressen https://www.foli.fi/sv

Du kommer till åbo med tåg från både Helsingfors och Tammerfors. Läs mer om tågen och tidtabellerna på adressen www.vr.fi/sv.

Om du kommer med egen båt hittar du i Nådendal en vacker gästhamn alldeles invid Muminvärlden. Det finns till och med gästbåtsplatser bredvid bron till Muminvärlden. Mer information: https://www.naantalinvierasvenesatama.fi/pa-svenska 

Med Ukkopekka kommer du sjövägen från Åbo till gamla staden i Nådendal. Den trevliga resan genom den vackra skärgården tar ett par timmar i en riktning. Om du vill kan du resa med Ukkopekka i en riktning och resa med buss i den andra riktningen. Avgångsplats, tidtabell, priser och mycket annan information får du på Ukkopekkas webbplats eller per telefon 02 515 3300.

Boka i förväg taxi transfers från Åbo till Muminvärlden t/r.

Läs mera på http://meneva.fi/moominworld