Köp förmånligare biljetter här!
20.05.2016

Länge leve sagan i Muminvärlden!

Muminvärlden i Nådendal slår upp sina dörrar den 11 juni 2016 klockan 10 och håller öppet varje dag till den 28 augusti. Den närmande sommaren är Muminvärldens 24:e verksamhetsår och det till ära har temaparken förnyats för att ännu bättre än tidigare lämpa sig för lek och pyssel. 

Muminhuset och Hemulens hem har under vintern renoverats och de har nu inretts ännu trivsammare. Utgångsläget med förnyelserna har varit att öka saker att göra, för barnens upplevelser skapas framförallt genom lek och pyssel. Nya attraktioner i Muminhuset är leksaksskeppet i Mumintrollets rum, Muminmammans syhörna samt Muminpappans hemliga korthåla. Även dagsprogrammet har förnyats. Denna sommar bekantar vi oss i Muminvärlden bland annat med kvastflygningens hemligheter i Alisas flygskola och lyssnar på livemusik på Pappans scen där Too-tickis Skräporkester spelar dagligen.

I Muminvärlden fungerar vi också denna sommar enligt muminfilosofin. I denna temapark för hela familjen grundar sig verksamheten på familjefokus, ickevåld, vänlighet, miljömedvetenhet, säkerhet och äventyr.

Muminvärlden – kort historik

Den finlandssvenska författaren och bildkonstnären Tove Jansson (1914-2001) skapade muminfigurerna i sina böcker, av vilka den första "Småtrollen och den stora översvämningen" kom ut 1945. Den tredje muminboken "Trollkarlens hatt" (1948) blev ett genombrott också internationellt.

Numera är Tove Jansson Finlands genom tiderna mest översatta författare. Hennes verk kan läsas på mer än 40 språk. Mumintrollen berör oss alla, oberoende av ålder och nationalitet. Muminvärlden i Nådendal har också årligen besökare från ett flertal olika länder. Särskilt populära är mumintrollen i Japan.

Utan tv-producenten Dennis Livson hade mumintrollen aldrig blivit tv-stjärnor och utan honom hade inte heller Muminvärlden i Nådendal existerat. Tove Jansson, hennes bror Lars och Dennis Livson blev vänner och började göra muminanimationer i slutet av 80-talet. Den första säsongen av Berättelser från Mumindalen blev klar 1991 och gjorde succé ute i världen. Sammanlagt gjordes 104 animationsdelar. I samband med televisionsseriens popularitet föddes också tanken på en temapark. Den öppnades i Nådendal sommaren 1993. Livson avled i november 2013 i en ålder av 66 år.

Läge

Muminvärlden är belägen på den natursköna ön Kailo i Nådendal, omkring 16 kilometer från Åbo. Man kommer till ön längs en gångbro nära den gamla kyrkan i Nådendal.

Muminvärlden Ab

Muminvärldens vision är att vara ett ledande, internationellt känt och lönsamt bolag som bjuder på upplevelser och kultur. Företaget erbjuder högklassig och underhållande service för familjer och företag på en hållbar värdegrund, även året runt:

  • Temaparken Muminvärlden på ön Kailo
  • Äventyrsön Väski som ligger granne med Muminvärlden
  • Evenemang för företag och grupper
  • Evenemanget Trollvinter vecka 8
  • Biljettbutik
  • På området säljs varken alkohol eller tobak

Muminvärlden i siffror

  • Totalt antal besökare ca 250 000 (Muminvärlden, Teater Emma och Äventyrsön Väski)
  • Personal ca 250, varav 10 ordinarie anställda
  • Omsättning 7 milj. €
  • Ägs av Crea Art AG

Till medierna

Representanter för medierna är alltid välkomna till Muminvärlden. Med presskortet kommer man gratis in under hela säsongen.

Meddelandearkiv
http://www.muminvarlden.fi/for-media

Mer information samt intervju- och bildförfrågningar:
Marknadsdirektör Ann-Karin Koskinen
ann-karin.koskinen@muumimaailma.fi, tfn 040 590 0701

Om du vill beställa pressmeddelanden om Muminvärlden, Teater Emma och äventyrsön Väski, skicka e-post till adressen ann-karin.koskinen@muumimaailma.fi

Köp förmånligare biljetter här!