Köp förmånligare biljetter här!
06.06.2016

Finlands största sommarteater öppnar igen i Muminvärlden!

Muminvärldens portar i Nådendal öppnas den 11 juni klockan 10. I sommar finns det ännu mer att göra och uppleva i Muminvärlden och liksom tidigare ingår också föreställningar på Finlands största sommarteater i inträdesbiljetten. En tjuvstart på sommarsäsongen togs med ett städtalko i vilket Muminvärldens stränder städades upp inför sommarens besök.

I år gnuggade invånarna i Muminvärlden vintersömnpulvret ur ögonen med strandstädningkampanjen Snygg Beach. Under jippot som ordnades i samarbete mellan Muminvärlden och Håll Skärgården Ren rf städade daghemsbarn tillsammans med muminfigurerna upp Muminvärldens stränder. Samarbetet mellan Håll Skärgården Ren rf och Muminvärlden fortsätter hela sommaren. 

”Muminvärlden ger oss en unik möjlighet att komma och berätta om nedskräpningen och våra känsliga vattenmiljöer. När man värnar om naturen på en plats som besöks av många familjer och där det förekommer mycket aktiviteter stärker man miljövärdena”, berättar Håll Skärgården Ren rf:s projektkoordinator Jenny Gustafsson.

Pyssel för familjens minsta i samklang med muminfilosofin

Miljömedvetenhet hör till de viktigaste värdena i Muminvärlden. Andra värden som vi värnar om i temaparken är liksom under tidigare år familjefokus, ickevåld, vänlighet, säkerhet och äventyr.

”Barnen får sina upplevelser framför allt genom lek och pyssel. Nu finns det en allt bättre ram för det när Muminhuset fick mer rekvisita. Nyheterna i Hemulens hus lockar också barnen att stanna längre bland de vetenskapsbetonade tillbehören. Skräp som togs till vara under städtalkot Snygg Beach användes till att bygga instrument med vilka Too-tickis skräporkester ackompanjerar musikföreställningarna varje dag”, berättar Muminvärldens marknadsföringsdirektör Ann-Karin Koskinen om sommarens nyheter.

Teater varje dag

Sommaren 2016 är Muminvärldens 24:e verksamhetsår. Ett av de absoluta dragplåstren från sommar till sommar är teaterföreställningarna, som ingår i inträdesbiljetten. I sommar har föreställningarna på Teater Emma en ny producent, Åbo Stadsteater.

”Det är inte många som vet att vår teater mätt i antalet föreställningar är Finlands största sommarteater”, påpekar Koskinen.

Man får träffa och krama om muminfigurerna varje dag under sommaren mellan den 11 juni och den 28 augusti i Muminvärlden i Nådendal. Du kan köpa biljetter till Muminvärlden förmånligare på förhand på webben www.muminvarlden.fi. Förmånserbjudandet i juni är två dagar i Muminvärlden för priset av en.

Köp förmånligare biljetter här!