Köp förmånligare biljetter här!
19.08.2016

I Muminvärlden hurrar vi för mor- och farföräldrarna!

Mommo, famo, mofa, faffa – kära mor- och farföräldrar har många namn. I Muminvärlden firar vi mor- och farföräldrarnas vecka 22–28 augusti. Syftet med temaveckan är att uppmuntra mor- och farföräldrar att tillbringa tid med barnbarnen i generationernas sagovärld. Under veckan kommer mor- och farföräldrar in till Muminvärlden för halva priset i sällskap med ett barnbarn.

Mor- och farföräldrarnas vecka firas i år för första gången. Tanken på en sagovärld som förenar generationerna har emellertid alltid haft en viktig roll i Muminvärlden via Muminfigurerna. Tolerans är en av Muminvärldens viktigaste teman. I sagovärlden delas människorna inte in i olika kategorier utifrån ålder, storlek eller kön. 

”I sagans värld försvinner skillnaderna mellan generationerna och var och en upplever berättelserna ur sin egen synvinkel och enligt sin egen erfarenhetsgrund”, påpekar Muminvärldens marknadsföringsdirektör Ann-Karin Koskinen.  

”Man kan hitta drag hos Muminmamman och Muminpappan som påminner om mor- och farföräldrarna. Muminmammans pannkakor påminner oss om vår egen mormors eller farmors läckerheter, och vi har kanske någon gång hört vår morfar eller farfar berätta historier i stil med Muminpappans memoarer” säger Koskinen. 

Muminvärlden har en speciell roll som främjare av barnkultur.

”Vi har ett ansvar för och också en unik möjlighet att bevara och föra vidare berättelsen om mumintrollen till nya och åter nya generationer”, sammanfattar Koskinen.

Under mor- och farföräldrarnas vecka bjuder Muminvärlden såsom förut på lekar, spel och teater – för muminvänner av alla åldrar. Muminvärlden håller öppet 22–28 augusti varje dag kl. 12–18. Mor- och farföräldrar betalar bara halva biljetten när de kommer i sällskap med ett barnbarn.

Efter mor- och farföräldrarnas vecka drar sig mumintrollen tillbaka och går i ide. Du får träffa dem igen under Trollvintern i februari.

Köp förmånligare biljetter här!