Köp förmånligare biljetter här!
07.06.2016

Lilla My är bevisligen Muminvärldens favoritfigur!

Portarna till Muminvärlden i Nådendal öppnas lördagen den 11 juni. Muminfansen får igen tillfälle att träffa och krama om de helt underbara muminfigurerna. Muminvärlden frågade i början av sommaren vilken av muminfigurerna som är den allra underbaraste.

Enkäten om favoritfiguren på webben gav sammanlagt 3 603 svar, och det rådde ingen oklarhet om vem som var vinnaren: den lilla och peppriga My vann överlägset med 32 procent av rösterna. Näst populärast var enligt enkäten Sniff med en röstandel på 12 procent. Upp till prispallen nådde också Stinky, som ställer till oreda med sina spratt. Stinky fick 9 procent av rösterna.

Lilla My var favoriten över könsgränserna

De som svarade aktivast var kvinnor. Det rådde ingen oklarhet om vilken deras favoritfigur var, för upp till 35 procent angav lilla My som sin favorit. Följande platser bland kvinnornas röster togs av Sniff (13 % av rösterna) och Muminmamman (11 % av rösterna). 

Lilla My blev också männens favorit med 18 procent av rösterna. I hälarna på My kom Stinky med 16 procent och på tredje plats Muminvärldens sällskapliga eremit Snusmumriken med 12 procent av rösterna. 

Du får träffa lilla My och de övriga härliga figurerna i Muminvärlden från och med den 11 juni i Muminvärlden i Nådendal, som håller öppet varje dag under sommaren ända till den 28 augusti.

Köp förmånligare biljetter här!