Köp förmånligare biljetter här!
11.08.2016

Webbenkät avslöjar: Muminvärldens besökares favorit är Muminhuset!

I Muminvärlden i Nådendal blir sagornas bekanta platser verklighet. På området finns det så mycket att utforska och uppleva att en dag inte räcker till. Muminvärldens webbenkät avslöjar att barn och vuxna har sina egna favoritplatser. En plats vinner dock över alla andra: i Muminhuset trivs både stora och små Muminvänner.

I en enkät som utredde besökarnas favoritplatser i Muminvärlden visade sig Muminvärldens berömda landmärke Muminhuset vara den överlägsna favoriten. Mumintrollens sagolikt blåa hem fick 30 procent av alla röster. På andra plats kom Muminpappans båt "Haffsårkestern", som nio procent av deltagarna röstade på. Tredje i ordningen var Sagostigen samt Häxans och Alissas stuga. Båda fick runt sex procent av rösterna.

"För denna sommar har vi fört mer rekvisita till Muminhuset som uppmuntrar till lek och pyssel. Det här är även första gången som Muminpappans båt får fungera som scen för Too-tickis skräporkester, vars instrument har byggts av skräp som vi hittade då vi städade Muminvärldens stränder i början av sommaren. På basis av omröstningen kan man konstatera att de här reformerna bemötts på ett positivt sätt", berättar Muminvärldens marknadsföringsdirektör Ann‑Katrin Koskinen.

Aktiviteter för barnen, vila för de äldre
I enkäten visade sig Muminhuset vara alla åldersgruppers favorit oberoende av kön. Enligt enkäten trivs 7–11-åringar näst bäst på platser med aktiviteter, d.v.s. i Muminvärldens Labyrint och på Sagostigen. För 55–65-åringar var det den avslappande Viloparken som kom på andra plats, med 11 % av rösterna.

På plats två och tre för manliga deltagare kom Polisstationen (9 % av rösterna) och Muminpappans båt (8 % av rösterna). Kvinnorna trivdes däremot förutom i Muminhuset även i Muminpappans båt (9 % av rösterna) och på Sagostigen (7 % av rösterna).

"Enkätens resultat visar att vi kan erbjuda månsidiga upplevelser för Muminvänner i alla åldrar. Det finns gott om saker att göra och se för barn och vuxna med barnasinne, medan de som vill ta det lugnt kan ta en paus till exempel i en av Viloparkens hängmattor", konstaterar Ann-Karin Koskinen.

Totalt besvarade 1 141 personer enkäten i juli. Av dem som deltog var 87,5 % kvinnor, 11,7 % män och 0,8 % övriga.

Köp förmånligare biljetter här!