Köp förmånligare biljetter här!

Figurgalleri

Lär känna dina Muminfigurer redan innan du åker hemifrån. Så går det inte igen så att någon försöker krama Stinky ... Det är en förfärlig upplevelse för alla! 

Du kan också träffa Tofslan och Vifslan i Muminvärlden!

Mumintrollet

Mumintrollet

Mumintrollet är son till Muminmamman och Muminpappan. Högst upp i Muminhuset ligger hans rum och därifrån har han byggt en repstege ner till gården. Mumintrollet beundrar Snusmumriken och sitter gärna och metar med honom. Ibland verkar det som om Mumintrollet är förtjust i Snorkfröken, fast han nog själv aldrig skulle medge det.

Lilla My

Lilla My

Lilla My får plats i en mjölkkanna om det vill sig! Hon är ett ettrigt litet busfrö i sin hårknut och hon är inte rädd för något: ju mer hisnande äventyr, desto ivrigare blir hon. Lilla My bor tillsammans med Muminfamiljen och kan vara ganska respektlös mot alla som hon tycker saknar attityd. Trots att Lilla My är stor i munnen och har en ganska svår karaktär har hon en plats i hjärtat hos alla invånarna i Mumindalen.

Muminmamman

Muminmamman

Muminmamman är Mumintrollets mamma och fru till Muminpappan och i deras hus bor också många andra varelser. Det är kanske just den stora familjen som har gjort Muminmamman till en utmärkt problemlösare. Muminmammans kram är den bästa i världen och hennes hemgjorda sylt är allas favorit. Som tur är finns det gott om sylt i Muminhusets källare, så att den räcker till nästa sommar.

Muminpappan

Muminpappan

Muminpappan älskar havet, stormar och trevliga äventyr. Han är en god berättare som rycker med sig sina läsare när han berättar om sin barndom på barnhemmet och om skolårens hyss. Inte konstigt att Muminpappan håller på att skriva sina memoarer. Vi kan knappt vänta tills de blir färdiga …

Sniff

Sniff

Sniff är rent ut sagt en riktig fegis som till och med är rädd för vatten. Man ska alltså inte fråga honom om man till exempel vill ha sällskap till Mumintrollens badhus. Sniff blir lätt trött och ängslig av äventyr, men vad är det som väcker Sniffs intresse? Ja, allt som blänker och chansen att bli rik och berömd ...

Hemulen

Hemulen

Hemulen är en vetenskapsman ut i fingertopparna och har därför inte mycket till övers för sällskapsliv. Han trivs alldeles utmärkt för sig själv, i sällskap av sina samlingar av fjärilar, frimärken och växter som bara växer och växer. Det är bara tre växter som fattas i samlingen … nämligen hästskräppa, Jungfru Marie nycklar och en okänd växtart. Om Hemulen hittar denna växt blir han ett stort namn inom botaniken.

Snusmumriken

Snusmumriken

Snusmumriken är en vagabond och stor äventyrare som också är litet av en filosof. Denna sällskapliga eremit tillbringar somrarna i Mumindalen metande och spelande på sitt munspel. Han berättar också gärna historier och steker fisk över öppen eld. På vintern när Mumintrollen går i ide vandrar Snusmumriken söderut.

Snorkfröken

Snorkfröken

Snorkfröken är mycket mån om sitt yttre och tycker om allt vackert och att pannluggen alltid är välkammad. Snorkfröken tycker om att titta sig i spegeln och drömmer om sin drömprins, men hon har också tid för äventyr. Hon är god vän med både Mumintrollet och Lilla My.

Stinky

Stinky

Stinky är Muminvärldens egen laglösa, som aldrig blir inbjuden till fester eller lekar. Jaså, varför inte det? Jo, för att han hällde lim i Muminmammans pannkakssmet, tog Snorkens flygande skepp, satte eld på Muminpappans manuskript med ett brännglas, sänkte ner Hemulens fjärilssamling i en källa och lade en saltströmming i Snorkfrökens parfymflaska. Behöver jag förklara mer?

Häxan

Häxan

Häxan har ett fult ansikte och drar ganska vilda historier, men egentligen är hon en ganska ofarlig gammal gumma. Häxan är lite misstänksam mot de genomsnälla Mumintrollen och håller sig mest för sig själv i sin stuga med sina spindlar och ormar. I Häxans hus bor också hennes söta dotterdotter Alissa, som Häxan lär upp till en riktig häxa och fortsättare av sitt arbete.

Alissa

Alissa

Häxans dotterdotter Alissa är snäll, trevlig och söt. Hon tycker mycket om Mumintrollen och leker med dem så fort Häxan vänder ryggen till – Häxan tycker nämligen att Mumintrollen har ‘dåligt inflytande’ över Alissa. Trots att Alissa är så snäll drömmer hon om att bli en riktig häxa. Hon studerar häxkonst under ledning av Häxan.

Filifjonkan

Filifjonkan

Filifjonkan tror inte på Mumintrollens fria uppfostringsmetoder, utan uppfostrar sina tre barn i tukt och förmaning. Lek är slöseri med tiden, men det lönar sig alltid att läsa! Filifjonkan, som klär sig i rött, tål inte smuts och det är därför hon alltid håller på och städar. Det tar ju på nerverna när vissa är så stökiga till naturen!

Too-ticki

Too-ticki

Too-ticki är Muminfamiljens vän som bor i deras badhus om vintrarna tillsammans med åtta osynliga näbbmöss. Till lynnet är Too-ticki mycket lugn och tycker bland annat om vintern och om att meta.

Mårran

Mårran

Mårran är en ensam vandrare som fryser marken till is där hon passerar. Men egentligen är Mårran inte elak – utan bara ensam. Är det inte lite sorgligt?

Hattifnattarna

Hattifnattarna

Man kan känna hatifnattarnas närvaro som elektricitet i luften. De små, dövstumma varelserna rör sig alltid i stora klungor och ingen vet riktigt varifrån de kommer eller vart de är på väg. När det åskar utstrålar hatifnattarna ett märkligt ljus.

Dronten Edvard

Dronten Edvard

Dronten Edvard är stor, världens största djur efter sin bror. Edvard bor för det mesta i havet, men rör sig också på land – och trampar på mindre varelser högst av misstag. (Om så sker, bekostar han alltid begravningen.)

Rådd-djuret & Sås-djuret

Rådd-djuret & Sås-djuret

Rådd-djuret och Sås-djuret är Muminpappans ungdomsvänner. De bor i en kaffeburk och älskar att samla på olika föremål, särskilt knappar.

Teaterråttan Emma

Teaterråttan Emma

Du kanske möter på Emma på teatern eftersom hon arbetar som städerska där. Teaterråttan Emma kan kanske verka som en trumpen karaktär, men låt det inte lura dig. Innerst inne är hon väldigt mjuk och vänlig. Vissla ändå inte på teatern för det hetsar Emma garanterat upp sig över.

Tofslan och Vifslan

Tofslan och Vifslan

Tofslan och Vifslan är små och skygga kryp, som talar lite konstigt. Om det är svårt för dig att känna igen vem som är vem, kom ihåg att Tofslan alltid har en röd mössa på sig.

Snorken

Snorken

Om Hemulen är Mumindalens egen naturvetare har vänner av maskiner och teknik alltid snacksällskap av Snorken. I sin verkstad i den nya Uppfinningsparken snickrar han dagarna i ända allt möjligt som surrar och brummar. För honom är inte ens en flygmanick ett alltför ambitiöst projekt. (Eller, är det kanske ändå?)

Köp förmånligare biljetter här!