Tuu-tikki ja Drontti Edward uimahuoneella.

Vanliga frågor

På den här sidan hittar du svaren på många praktiska frågor. Om din fråga gäller meningen med livet, välkommen till Muminvärlden. Till exempel Snusmumriken diskuterar gärna ämnet, även om man inte bör förvänta sig ett entydigt svar.

Jo, om planerna senare ändras behöver inte datumet för biljetterna ändras.

Du hittar information om livsmedelsutbudet härDu kan fråga mer om specialdieter av vår personal och genom att kontakta vårtkontor toimisto@muumimaailma.fi.

Sällskapsdjur, såsom katter och hundar, får inte tas med till Muminvärlden.

I Pannkakscaféet vid inkomsten kan du hyra en dragkärra.

Dragkärror 5 €/dag (5 € pant)

Ja, en vid Mammans Kök och en i anslutning till Teater Emma.

Ja. Till exempel skogsstigarna är belagda med brädor, det är alltså möjligt att ta sig fram med både barnvagn och rullstol. Det är dock inte möjligt att ta sig fram på alla ställen med rullstol. Terrängen är backning och stigningarna delvis branta. Brorampen till Muminvärlden är beroende på vattenståndet ibland brant. Området kring Muminhuset är relativt lätt att röra sig på och skogsstigarna kan också kringgås med rullstol. På grund av höjdskillnaderna bör man dock från fall till fall kontrollera tillgängligheten. Personalen visar vid behov en enklare rutt. Assistenten till en rörelsehindrad besökare kan följa med gratis genom att uppvisa ett assistent- eller motsvarande kort.

På bland annaNådendal Turisms webbsidor kan du bekanta dig med Nådendals övriga turistutbud. Utbudet i hela Åboregionen hittar du här.

Läs mer om biljetter här.

Mer information om inkvartering här.

De vanligaste födoämnesallergierna har beaktats i försäljningsplatsernas utbud. Personalen ger närmare information.

Mer information om parkering här.

Köranvisningar och information om ankomsten till Muminvärlden hittar du här.

Kläder enligt väderlek, i Muminvärlden vistas vi mycket utomhus i väder som väder. Ta också med en baddräkt, det finns en badstrand.

Flest gäster besöker Muminvärlden under juli månad. Juni och augusti är lugnare besöksmånader.

I anslutning till toalettfaciliteterna finns flera välutrustade skötrum. På matställena kan du även värma babymat i mikrovågsugn.

På matställena och i butikerna duger de vanligaste bank- och kreditkorten. Närmaste bankomat ligger i Nådendals centrum.

Muminvärldens information finns i samband med Muminposten och bokhandeln. Där kan du även fråga efter borttappade saker och det finns en person på plats som kan första hjälpen.

Du kan lämna dina saker i övervakad förvaring invid Lyckospelen. Förvaringen kostar 4 euro/dag.

En assistent för en person med funktionsnedsättning som är en betalade kund får gratis inträde till parken och får besöka attraktioner och objekt gratis med den assisterade. En person med funktionshinder kan intyga sitt behov av assistent med EU:s kort för funktionshindrade (med beteckningen A för behov) eller med en annan handling eller utredning. Parken beviljar gratis inträde åt en assistent för en person med funktionshinder även enligt övervägande i enskilda fall. Förutsättningen för tillståndet är att den assisterade personen har betalat inträdesbiljett, armband eller en annan biljettprodukt. Assistentinträdet beviljas huvudsakligen endast åt en assistent per person. Enligt huvudregeln ska assistenten vara myndig. Även en minderårig person kan vara assistent, enligt övervägande från fall till fall. Assistenten bör de facto kunna verka som assistent.