Niisku ja lapset

Nyheter i Muminvärlden 2022

”Tillbaka till naturen. Vi lever bara en gång. Strunt i plikter!”

– Muminpappa

Kommande sommarens roligaste nyhet i Muminvärlden är en splitterny Hattifnattarnas grotta, där vi upplever spännande stunder och endast de modigaste vågar ta sig igenom den. En annan intressant nyhet är Snorkens Uppfinningspark, där man fångar baddare ur strömmande vatten i Too-tickis mete och Snorkens nya uppfinning, som är den märkligaste och mest attraktiva prylen.

Café Pappans Hatt ligger centralt och serverar bland annat Mumintrollets våfflor. Dessutom söker Rådd-djurets Restbitar efter sin plats bredvid Rådd-djurets burk och det behövs hjälp så att alla bitar faller på plats. Utöver det kan du ta en minnesvärd bild vid fotograferingsplatsen.

Hattifnattarnas grotta

Hattifnattarnas grotta kan vara den mest spännande platsen i hela Muminvärlden. Hattifnattarna som rör sig i stora flockar har samlats i sin egen grotta, där spänningen växer. Hattifnattarna är helt likgiltiga för alla andra varelser, och de utgör normalt inte någon fara för förbipasserande, även om grottan är en spännande plats.

Snorkens Uppfinningspark

I Snorkens Uppfinningspark kan du beundra och prova bland annat på Snorkens senaste uppfinning, som är den märkligaste, men samtidigt den mest fascinerande. Här kan du fastna och haka på när du tänker på hur prylen fungerar! Att fiska är alltid roligt! Ännu roligare blir det då man försöker fånga fiskar ur strömmande vatten! I Too-tickis metande fångar man baddare från vattnet med fröjd! Kom ihåg att packa med fisketur inför resan!

Rådd-djurets Restbitar

Rådd-djuret, som samlar på knappar, har så många olika skatter att de räcker ända till restbitar. Restbitarna söker efter sin plats och det behövs hjälp så att alla bitar faller på plats. Hittar du ett hål för varje bit?

Caféet Pappans hatt

Café Pappans Hatt känner du igen på inget annat än den stora hatten som pryder taket. Här kan du njuta av Mumintrollets härliga våffla. Tycker du om att äta våfflor med vispgrädde eller sylt, eller kanske både och? Vad tror du att Mumintrollet sätter på sin våffla?

Fotograferingsplatsen

På fotograferingsplatsen i Muminvärlden, som firar sin trettionde sommar, kan du bli inspirerad att ta ett minnesvärt porträtt av din egen grupp! Vem i gänget har det roligaste leendet?