Köp förmånligare biljetter här!

Minneslista

Att resa med barn innebär mycket att komma ihåg! Läs våra tips, prövade i extrema situationer, innan ni reser i väg, särskilt om ni är på väg till Muminvärlden för första gången.  På det sättet undviker ni onödiga missöden och får ut det bästa av dagen.

Ta god tid på dig

Det lönar sig att komma i tid och rentav dela upp tiden på två dagar så att ni hinner njuta av allt som erbjuds.

Bekanta dig i förväg

Bekanta dig med kartan över ön och evenemangen i förväg. På det sättet får ni ut mer av dagen och hittar till alla platser på ön.

Rätt utrustning

Utrusta er efter vädret. I Muminvärlden vistas vi mycket ute i alla väder. Ta även med en baddräkt, vi har en badstrand.

Flest gäster ...

... besöker Muminvärlden under juli månad. Juni och augusti är lugnare besöksmånader.

Skötrum

I anslutning till toalettfaciliteterna finns flera välutrustade skötrum. På matställena kan du även värma babymat i mikrovågsugn.

Betalmedel

På matställena och i butikerna duger de vanligaste bank- och kreditkorten. Närmaste bankomat ligger i Nådendals centrum.

Förvaringsboxar? Finns de ännu?

Du kan lämna dina saker i övervakad förvaring invid Lyckospelen. Förvaringen kostar 4 euro/dag.

Rörelsehämmade

Muminhusets omgivning är lättillgängligt, och du kan röra dig på skogsstigarna med rullstol. På grund av höjdskillnaderna är det ändå bra att försäkra sig om tillgängligheten från fall till fall. Vid behov ger Muminvärldens personal tips om de lättaste rutterna. Rörelsehindrade gästers följeslagare kommer in gratis.

Handikapptoaletter

I anslutning till Teater Emma och Mammans Kök finns det handikapptoaletter.

Information

Muminvärldens information finns i samband med Muminposten och bokhandeln. Där kan du även fråga efter borttappade saker och det finns en person på plats som kan första hjälpen.

Förvaring

Behöver du en förvaringsplats för ditt bagage? Du hittar en bagageförvaring vid Lyckospelen på Promenaden. Servicen fungerar med garderobsprincipen till 4 euro/bagage. Ring på klockan vid behov, så blir du strax betjänad. Vi står till tjänst enligt Muminvärldens öppettider.

Hängmattan hör inte hemma i ett plikttroget liv.

Köp förmånligare biljetter här!