Köp förmånligare biljetter här!

Säkerhetsanvisningar

Trygg vistelse i Muminvärlden!

Vår högsta prioritet är våra gästers och medarbetares hälsa och välbefinnande. Vi gör allt att du och din familj skulle känna er trygga. Vi har fått tillstånd från myndigheten att öppna parken med vissa regler. Vi följer alla regler och råd från myndigheten. Vi kommer att begränsa antalet besökare per dag om det är nödvändig. Du kan välja tidpunkten för besöket när du bokar biljetter. Om du vill ändra datumet för besöket kan du göra det vid vaihto.muumimaailma.fi.

Vår personal tar hand om hygien och vi ökar städningen och desinfieringen på alla ställen. Vår personal använder ansiktsskydd inomhus. Vi har flera platser för handtvättning samt det finns hand desinfieringsmedel på flera ställen. De flesta av våra kiosker är redan nu take away. Både mat från Mammas kök och Burger kan köpas i förväg med vår mobilapplikation. 

Vi recommenderar ansiktsmask i parken speciellt inomhus.

Vi önskar att våra kunder:

- kommer endast om man är frisk

- köper inträdesbiljetten samt parkering och mat i förväg 

- håller säkerhetsavstånd. Vi påminner om det under dagen och tar hand om att det inte blir köer.

-  tvättar händerna så ofta som möjligt samt använder hand desinfiering

- betalar med kort

-  har förståelse för förändringar på grund av epidemin.

 

Clean & Safe

Vi har Clean & Safe märken! Det betyder att vi är engagerade i flera åtgärder för att stödja hälsosäkerheten och kommer att göra allt vi kan för att du ska känna dig trygg.

Utöver vårt arbete är det viktigt att var och en av våra kunder tar hand om att följa rekommendationerna och bra handhygien. Det är också viktigt att alla som besöker Muminvärlden är friska.

Välkommen, det är säkert att njuta här hos oss! #cleanandsafeturkufi


Flest gäster ...

... besöker Muminvärlden under juli månad. Juni och augusti är lugnare besöksmånader.

Skötrum

I anslutning till toalettfaciliteterna finns flera välutrustade skötrum. På matställena kan du även värma babymat i mikrovågsugn.

Betalmedel

På matställena och i butikerna duger de vanligaste bank- och kreditkorten. Närmaste bankomat ligger i Nådendals centrum.

Förvaringsboxar? Finns de ännu?

Du kan lämna dina saker i övervakad förvaring invid Lyckospelen. Förvaringen kostar 4 euro/dag.

Rörelsehämmade

Muminhusets omgivning är lättillgängligt, och du kan röra dig på skogsstigarna med rullstol. På grund av höjdskillnaderna är det ändå bra att försäkra sig om tillgängligheten från fall till fall. Vid behov ger Muminvärldens personal tips om de lättaste rutterna. Rörelsehindrade gästers följeslagare kommer in gratis.

Handikapptoaletter

I anslutning till Teater Emma och Mammans Kök finns det handikapptoaletter.

Information

Muminvärldens information finns i samband med Muminposten och bokhandeln. Där kan du även fråga efter borttappade saker och det finns en person på plats som kan första hjälpen.

Förvaring

Behöver du en förvaringsplats för ditt bagage? Du hittar en bagageförvaring vid Lyckospelen på Promenaden. Servicen fungerar med garderobsprincipen till 4 euro/bagage. Ring på klockan vid behov, så blir du strax betjänad. Vi står till tjänst enligt Muminvärldens öppettider.

Hängmattan hör inte hemma i ett plikttroget liv.

Köp förmånligare biljetter här!