Köp förmånligare biljetter här!

Säkerhetsanvisningar

Trygg vistelse i Muminvärlden!

Vår högsta prioritet är våra gästers och medarbetares hälsa och välbefinnande. Vi gör allt att du och din familj skulle känna er trygga. Vi har fått tillstånd från myndigheten att öppna parken med vissa regler. Vi följer alla regler och råd från myndigheten. Vår personal tar hand om hygien och vi ökar städningen och desinfieringen på alla ställen. Vi har flera platser för handtvättning samt det finns hand desinfieringsmedel på flera ställen. De flesta av våra kiosker är redan nu take away. Vi har ändrat vår restaurang Mammas Kök från bufférestaurang till förhandsbeställda portioner. Både mat från Mammas kök och Burger kan köpas i förväg med vår mobilapplikation. 

Några av våra försäljningställen och upplevelser är stängda på grund av epidemin.

Vi önskar att våra kunder:

- kommer endast om man är frisk

- köper inträdesbiljetten ( biljetter säljs endast på förväg) samt parkering och mat i förväg 

- håller säkerhetsavstånd. Vi påminner om det under dagen och tar hand om att det inte blir köer.

-  tvättar händerna så ofta som möjligt samt använder hand desinfiering

- betalar med kort

-  har förståelse för förändringar på grund av epidemin.

 

Ta god tid på dig

Det lönar sig att komma i tid och rentav dela upp tiden på två dagar så att ni hinner njuta av allt som erbjuds.

Bekanta dig i förväg

Bekanta dig med kartan över ön och evenemangen i förväg. På det sättet får ni ut mer av dagen och hittar till alla platser på ön.

Rätt utrustning

Utrusta er efter vädret. I Muminvärlden vistas vi mycket ute i alla väder. Ta även med en baddräkt, vi har en badstrand.

Flest gäster ...

... besöker Muminvärlden under juli månad. Juni och augusti är lugnare besöksmånader.

Skötrum

I anslutning till toalettfaciliteterna finns flera välutrustade skötrum. På matställena kan du även värma babymat i mikrovågsugn.

Betalmedel

På matställena och i butikerna duger de vanligaste bank- och kreditkorten. Närmaste bankomat ligger i Nådendals centrum.

Förvaringsboxar? Finns de ännu?

Du kan lämna dina saker i övervakad förvaring invid Lyckospelen. Förvaringen kostar 4 euro/dag.

Rörelsehämmade

Muminhusets omgivning är lättillgängligt, och du kan röra dig på skogsstigarna med rullstol. På grund av höjdskillnaderna är det ändå bra att försäkra sig om tillgängligheten från fall till fall. Vid behov ger Muminvärldens personal tips om de lättaste rutterna. Rörelsehindrade gästers följeslagare kommer in gratis.

Handikapptoaletter

I anslutning till Teater Emma och Mammans Kök finns det handikapptoaletter.

Information

Muminvärldens information finns i samband med Muminposten och bokhandeln. Där kan du även fråga efter borttappade saker och det finns en person på plats som kan första hjälpen.

Förvaring

Behöver du en förvaringsplats för ditt bagage? Du hittar en bagageförvaring vid Lyckospelen på Promenaden. Servicen fungerar med garderobsprincipen till 4 euro/bagage. Ring på klockan vid behov, så blir du strax betjänad. Vi står till tjänst enligt Muminvärldens öppettider.

Hängmattan hör inte hemma i ett plikttroget liv.

Köp förmånligare biljetter här!