Köp förmånligare biljetter här!

Vem skapade
Muminvärlden?

Tove Jansson skapade muminfigurerna, men Dennis Livson (1946–2013) var mannen bakom Muminvärlden och Muminanimationerna.

Livson, som föddes i Helsingfors, var en mångsidig yrkesman och företagare som målmedvetet började genomföra sin vision om att skapa barnprogram med pedagogiska mål på 1980-talet. Den animerade Muminserien omfattade sammanlagt 104 avsnitt och skapades i samarbete med Tove Janssons bror, Lars Jansson.

Livsons idé om att skapa en Mumin-temapark fick vind i seglen i början av 1990-talet. Efter att Tove Jansson godkänt planen öppnades den första och enda Muminvärlden i Nådendal 1993, på ön Kailo. Dennis Livson verkade som konstnärlig ledare på Muminvärlden Ab. Hans två söner är fortfarande medlemmar i styrelsen.

Muminfilosofin grundar sig på en mängd fina värderingar: familjefokus, vänlighet, respekt för naturen och andra människor, äventyrslust och säkerhet. Dessa värderingar återspeglas i Muminvärlden och all dess verksamhet. I Muminvärlden kan du förutom med Mumintrollen även bekanta dig med den äkta skärgårdsnaturen och ön Kailo skapar utmärkta förutsättningar för njutningsfull barnkultur tillsammans med familjen.

Köp förmånligare biljetter här!